10 Eylül 2014 Çarşamba

Özel Bir Şey

Özel bir şeyler can yakar -bazen- bilirsiniz. Tutku mu diyorlar adına, hani vazgeçemezsiniz her an kanattığı halde. Koparttığı halde.. Eksilttiği halde..
Ruhi mazoşistlik genlerimizde var, bolca. Canımız çok tatlıdır ama ruhumuza acı çektirmekten çekinmeyiz hiç. Doyamayız terk edilişlere, aldatmalara.. Sürekli ararız o özel bir şeyi.
Bulursak severiz özel bir şeyi, gerçekten severiz. Sevdiğimizi belli etmeyiz bazen. İlgisizlikle suçlanırız, istediği ilgiyi vaad eden bir sürü kişi vardır çünkü.. Biz niye o bir sürü kişi gibi değilizdir?!  Vıcık ilişkilerin tükenirliğini görebiliyoruzdur belki de. Belki de aşırı ilginin yok ettiği özlemin, kıymeti getirdiğinden haberimiz vardır. Telefonumuza düşen ''Bir yeni mesaj: özel bir şey'' iletisinden heyecanlanmak istiyoruzdur yahut. Bazen özel bir şeye göre çok şey istiyoruzdur. İşte o zaman özel bir şey sadece bir şeye dönüşür ve hayallerin kırık parçalarını bırakıp ardına, gider.



Oh mon dieu! Hiç beceremiyorum bu tarzda yazmayı. Tamam melankolik bir insanım ama şairane bir üslup benlik değil, görüldüğü üzere. Çok mu yapay duruyor ne?! Ya da ergence.. Evet, kesinlikle öyle. İşte tuttu ergen tribim, başlangıcı öyle yapayım dedim. Söz bir daha yapmayacağım, ya da dur ya kime söz veriyorsam.. Amaaan yok söz möz! Neyse, tahmin edeceğiniz üzere bu yazımda ilişkilerdeki 'aşırı ilgi' ve diğer 'basit' sorunlardan bahis edeceğim.

14.15
-nerdesin aşkım
+burdayım aşkım :p
-dalga geç sen, yanında o sürtük var değil mi yine :s
+boş yere kıskançlık yapıyorsun hayatım, blabla benim iş arkadaşım sadece
-ben bilirim o işleri, nyse bişe demiorm bn .ss

14.30
-bu akşam bir şeyler mi yapsak
+bu akşam olmaz cancağzım, blabla'yla mesaimiz var
-oha şimdi mi diyorsun bana bunu, sze mtllklr o zmn .ss
+aşkım :(

14.45
-mesai ne kadar sürecek, başka birileri de olacak mı yanınızda, ne giymiş o sürtük, kesin yavşayacak sana, senin de gözün dışarıda zaten, sen beni eskisi gibi sevmiyosun, hiç yazmıyorsun da zaten. Başlardaki ilgin de yok oldu, nie böle yapıosn yha nie nie !!1!1!!!!!1!
+ben ayrılmak istiyorum.

Tamamen hayal ürünü olan bu ''sonu ayrılık diyaloğu'' olayın kısa bir özeti aslında. Bu diyalogtan yola çıkarak bir kaç çıkarımda bulunalım. 
Sizce bu ilişkideki temel sorun ne? Kıskançlık diyorsunuz. Evet, gereksiz kıskançlık da sorun ama esas mesele ilgi gösterme adı altında yapılan günlük işkence. Vuhhuğ işkence ağır mı oldu dersiniz?! 
Hikayemizdeki - kişisi acayip kontrolcü, ilgi alakayı sadece mesaj atmayla ya da aramayla ölçen ve böylece ilişkiyi tüketen biri.. Diyalogta belirtmedim - kişisi dün de + kişisinden günaydın mesajı almadığı için tamı tamına 3 saat trip dırdırları yapmış. Öyle lanet biri yani.. Lanet falan dedim de alınmadınız değil mi? Siz de biraz öylesiniz ya hani, ondan diyorum!
Bu tiplerin parmakları her an tuşların üzerindedir. Anlık haber isterler, 1 saat sonra tazeliğini yitirip trip atma nedenine girer çünkü o eylem/durum. 
Nerdesin, kiminlesin, ne kadardır ordasın, ne zaman döneceksin, o da gay/lezbiyen mi, sevgilisi var mı, varsa kim, yoksa neden yok, sana mı yavşıyor, yavşamıyorsa neden yavşamıyor,.. Gibi hayal gücünüzü zorlayacak envai çeşit soru sorabilir bu - gibi kişiler. 

Şaka bir yana, günümüz sorunlarından biri de tüketim çılgınlığı ya hani, bu tüketme olayı maddi boyutları aşıp ilişkilere de bulaştı. Hatta sadece ilişkileri değil, birbirimizi de tüketiyoruz.

Boş bir yazı olmasın dedim ve çözüm önerisi getirdim ben de bu soruna.

M E S A F E

Her türlü ilişkide mesafenin korunmasından yanayım. Şahsen bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum. Yani dostlarınızla bile aranıza mesafe koyarak çok samimi olabilirsiniz. Garanti ediyorum!
Mesafeler mahreminizi korur, sizi karşı taraf için bitmez tükenmez bir şey yapar, hep keşfedilecek bir yanınızın olmasını sağlar. 
''Tükenmez kalem bile tükenirken siz tükenmeyeceksiniz!''
Siz tükenmedikçe de ilişkileriniz tükenmeyecek. Yani olay bu kadar kolay!



İlişkilerde çığır açacak bu çözümümü kamu kullanımına sunar, uzuuuun uzun ilişkiler temenni ederim.


4 yorum:

  1. "Yavşamıyorsa neden yavşamıyor." kısmında güldüm... amaç dırdır etmekse, İlla bir sebep olacak dırdır için :)ı

    Mesafe doğru tespit!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dırdır sürekli kontrol altında tutma çabası aslında, temelinde de özgüven eksikliği var lakin o kadar detaylandırmayacağım. Yazımı okuma nezaketini gösterdiğiniz için teşekkürler =]

      Sil
  2. Maalesef ilişkilerdeki en büyük sorunlardan birisi bu vıcık bıcık her daim el telefonda karşındakini sıkma girişimi en sonunda ben bir sürü şey yazıyorum sen iki kelime ile tamam okey veya :) :/ gbi smileylerin arkasına sığınıyorsun ile tamamen çileden çıkartılabiliyor insanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ve :/ yanıt olarak sinir bozucu olsa da bazen konuşmaya devam etmek istersin ama diyecek bir şey bulamazsın ya.. pası karşı tarafa atarsın, sen devam ettir diye.
      kötü anlamlar yüklememek gerek her zaman bu ifadelere =]
      yazımı okuduğunuz için de teşekkür ederim ayrıca ;)

      Sil